Тамақтан уланудың алдын алу үшін келесі профилактикалық сандарды сақтау қажет

Тамақтан уланудың алдын алу үшін келесі профилактикалық сандарды сақтау қажет
Тамақтан уланудың алдын алу үшін келесі профилактикалық сандарды сақтау керек:
❗ белгісіз тұлғалардан азық-түлік өнімдерін сатып алмаңыз;
❗ тез бұзылатын азық-түлік өнімдерін және балалар тағамын сатып алғанда, сатылатын азық-түлік өнімдерінің жарамдылық мерзіміне және мұндай өнімдерді сақтау шарттарына назар аударыңыз;
❗ жарамдылық мерзімі өтіп кеткен және тоңазытқыш қондырғыдан тыс жерде сақталған өнімдерді пайдаланбаңыз;
❗ Қолданар алдында көкөністерді, жемістерді, жидектерді және шөптерді жақсылап жуыңыз;
❗ бұзылу белгілері бар көкөністер мен жемістерді сатып алмаңыз және тұтынбаңыз;
❗ банкалардың тығыздығы бұзылған, тоты бар, деформацияланған, заттаңбасы жоқ консервілерді сатып алмаңыз;
❗Тағам өнімдерін қаптамасының бүтіндігі бұзылған және таңбаланбаған затбелгілері (біркалары) сатып алмаңыз;
❗ тағам дайындаған кезде жеке бас гигиенасын сақтаңыз: тағамды дайындамас бұрын және шикі тағамды ұстағаннан кейін әрқашан қолыңызды жуыңыз;
❗ Тағам дайындау үшін қолданылатын барлық беттер мен ыдыстарды жуғыш заттармен жүйелі түрде жуыңыз;
❗Тағамды, әсіресе ет, құс, жұмыртқа, балықты термиялық өңдеуді мұқият жүргізіңіз;
❗ тез бұзылатын тағамдар мен дайын салаттарды бөлме температурасында 2 сағаттан артық сақтауға болмайды;
❗ кондитерлік өнімдерді, кремі бар торттарды тек тоңазытқышта сақтаңыз, бұл тез бұзылатын тағамдар екенін ұмытпаңыз;
❗Жаңа дайындалған тағамды алдыңғы күннен қалған тағаммен араластырмаңыз.
⚠️Тағамнан уланудың алғашқы белгілерінде дереу дәрігерге хабарласыңыз.

Запись на онлайн консультацию

Доступна запись на онлайн консультацию!

Консультация платная.

Введите свои данные и в самое ближайшее время с Вами свяжется наш специалист для уточнения данных.

После Вам будет отправлена ссылка на страницу оплаты.